WhatsApp тестує повідомлення, що зникають відразу після прочитання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WhatsApp тестує повідомлення, що зникають відразу після прочитання

Технології&Авто
214
Повідомлення, що зникають, з’явилися в месенджері WhatsApp ще минулого листопада – тепер тексти, зображення та інший контент можуть зникати з чату після семи днів. Нарешті, месенджер почав тестування нової функції View Once – повідомлення будуть самоліквідуватися негайно після прочитання.
Подібні повідомлення не можна буде попередньо переглянути в повідомленнях або на екрані блокування. Вони зникнуть після того, як користувач ознайомиться з надісланим контентом і закриє відповідне вікно.
Повідомлення можна відправляти як в індивідуальні, так і в групові чати. Функція активується натисканням на цифру 1 у вікні введення тексту. Примітно, що вона зберігає працездатність навіть у разі, якщо одержувач використовує версію месенджера старшу, ніж 2.21.14.3 — поки що єдину, що підтримує відправку подібних повідомлень.
WhatsApp не захищає від скріншотів або, наприклад, запису екрану при демонстрації відеоконтенту – це багато в чому знецінює новий тип повідомлень. Додаток навіть не надсилатиме сповіщення, якщо хтось зробив скріншот.
Додатково варто знати, що відправник може легко з’ясувати, хто відкривав зникаюче повідомлення в груповому чаті — при цьому переглядати їх зможуть навіть учасники, заблоковані особисто користувачем.
Поки що функція доступна тільки бета-тестерам Android-версії месенджера. Інші зможуть тільки отримувати, але не відправляти зникаючі повідомлення. Для бета-тестерів з пристроями на базі iOS функція буде доступна пізніше.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас