Прототип летючої машини AirCar здійснив перший у світі міжміський політ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прототип летючої машини AirCar здійснив перший у світі міжміський політ (відео)

Технології&Авто
688
У Європі відбулася подорож прототипу автомобіля нового типу. Модель-трансформер AirCar, здатна вільно пересуватися дорогами загального користування і літати по повітрю, зробила свій перший політ з одного міста в інше.
За кермом прототипу був сам творець автомобіля Klein Vision Стефан Кляйн (Stefan Klein). Він доїхав на машині до злітної смуги міжнародного аеропорту в словацькій Нітрі, де машина злетіла, і через 35 хвилин успішно приземлився в аеропорту Братислави, а після поїхав в центр міста. При цьому на землі новинка виглядає майже як звичайний спорткар.
Відомо, що Кляйн розробляв літаючий автомобіль протягом 20 років. Його модель здійснила понад 140 тестових вильотів, але політ, що відбувся цього тижня, по праву іменується найамбітнішою спробою.
Одним натисканням кнопки водій здатний за 135 секунд розгорнути/скласти крила і хвіст двомоторної моделі. Межа крейсерської швидкості – близько 190 км/год, висота польоту — близько 2500 метрів, як силова установка використовуються два двигуни BMW.
Очікується, що наступна версія AirCar матиме максимальну крейсерську швидкість 300 км/год і зможе подорожувати на відстань до 1000 кілометрів без дозаправки.
Поки що більшість конкуруючих «летючих машин» на ділі здатні тільки літати і малопридатні для пересування звичайними вулицями. AirCar з її здатністю до трансформації в цьому плані виглядає цікавіше, але, на жаль, не підтримує вертикальних зльоту і посадки — така функціональність зробила б її ідеальною в міських умовах. Крім того, прототип використовує бензинові, а не новомодні електричні двигуни.
Для того щоб унікальна машина Кляйна вийшла в «мейнстрім», спочатку доведеться переконати регуляторів в її безпеці і надійності, причому водіям AirCar знадобиться як ліцензія пілота, так і звичайне водійське посвідчення.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас