Нові правила мікрокредитування в Україні: у Раді розповіли подробиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила мікрокредитування в Україні: у Раді розповіли подробиці

Кредит&Депозит
3121
В Україні діють нові правила мікрокредитування з чітко визначеною максимальною сумою штрафів і пені. Їх встановив закон № 891-ІХ.
Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу».
Зокрема, для українців, які беруть мікропозики, встановили максимальну суму нарахованих штрафів та пені – не більше подвійної суми взятого кредиту. Йдеться і про тих, хто укладає кредитний договір на строк до одного місяця, а загальний розмір кредиту не перевищує однієї мінімальної заробітної плати.

Рейтинг мікрофінансових організацій України 🏆

«Це дуже важливий закон, який врятує українців від тиску та несправедливості мікрокредиторів. За новим законом, компанії, які надають кредит, мають зазначати повну вартість мікрокредиту. Щоб не було так, коли людина бере кредит під 0%, а в результаті повертає 1700%», — підкреслив голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев.
Нарахування усіх платежів за кредитом більше ніж до подвійної суми кредиту заборонили.
Окрім того, усі кредитодавці повинні передати інформацію про споживчий кредит в Бюро кредитних історій упродовж двох днів.

Довідка Finance.ua:

  • 15 вересня минулого року Рада обмежила розмір штрафів за мікрокредитами в Україні. Народні депутати схвалили у другому читанні відповідний законопроект № 1109.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас