Цифровий євро може скоротити банківські депозити на 8%, — MorganStanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифровий євро може скоротити банківські депозити на 8%, — MorganStanley

Кредит&Депозит
804
Запуск цифрового євро може призвести до зниження обсягу коштів на банківських депозитах в Європі на 8%.
Про це, з посиланням на дані дослідження Morgan Stanley, пише Reuters.
На думку аналітиків, найбільше від запуску цифрового євро постраждають невеликі країни, такі як Греція, Латвія, Литва та Естонія.
До речі, більше актуальних новин про цифрові валюти, депозити і кредити – в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
У своїх розрахунках команда Morgan Stanley використовувала сценарій, в рамках якого громадяни європейських країн, на тлі випуску нового фінансового інструменту, переведуть в нього по €3 тис. заощаджень.
Цифровий євро і гаманець для його зберігання будуть під контролем Європейського ЦБ. Відповідно, у разі переказу коштів громадянами Європи в новий фінансовий інструмент, в регіоні буде зафіксовано зниження обсягу активів на банківських депозитах.
Переведення близько €3 тис. заощаджень з боку жителів невеликих європейських країн в цифровий євро, на думку аналітиків, виявиться особливо відчутним для економіки регіонів. Свій прогноз аналітики Morgan Stanley пояснили тим, що в цьому випадку місцеві банки ризикують втратити близько 22-51% від вкладів населення і близько 17-30% від загального обсягу депозитів.
Зменшення банківських депозитів, в свою чергу, може стати причиною відмови фінансових організацій від видачі кредитів та інших форм позик населенню.
За матеріалами:
iLenta
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас