Старі iPhone отримали оновлення системи безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старі iPhone отримали оновлення системи безпеки

Технології&Авто
717
Компанія Apple випустила оновлення операційної системи для тих iPhone і iPad, що вже занадто старі і не підтримують iOS 14 і навіть iOS 13. Нова версія ПЗ усуне вразливості в системі безпеки Apple.
Версія iOS 12.5.4 не забезпечить користувачам старих смартфонів і планшетів появу додаткових функцій — це «латка», створена виключно для усунення критичних вразливостей — потенційних мішеней для хакерських атак. До числа пристроїв, сумісних з новим ПЗ, відносяться iPhone 5s, iPhone 6, і iPhone 6 Plus, а також iPod touch шостого покоління, перший iPad Air, iPad Mini 2 і iPad Mini 3.
За даними Apple, збірка 16h50 видаляє з операційної системи код з прихованою вразливістю, потенційно здатною призвести до пошкодження пам’яті. Додатково усунуто два недоліки браузерного движка WebKit, що дозволяли зловмисникам використовувати шкідливий веб-контент для запуску на смартфоні довільних програм.
За даними Apple, обидві уразливості «могли активно використовуватися». У будь-якому випадку всім власникам старих продуктів Apple варто перевірити в налаштуваннях наявність оновлення і негайно встановити його.
Це не перше оновлення системи безпеки, випущене Apple для старих пристроїв. У травні компанія випустила версію iOS 12.5.3 для «лікування» деяких проблем, що викликають пошкодження пам’яті, і оптимізації системи, iOS 12.5.2 вийшла в березні, а iOS 12.5.1 — в січні, а в 2020 році для моделей, які не отримали iOS 13 і більш пізні версії, їх було ще більше.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас