Надходження від приватизації-2021 мають збільшитися вчетверо порівняно з 2020 роком — Кирило Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надходження від приватизації-2021 мають збільшитися вчетверо порівняно з 2020 роком — Кирило Тимошенко

Казна та Політика
125
Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про заплановане чотирикратне зростання надходжень до державного бюджету від приватизації в 2021 році порівняно з попереднім роком.
«У 2018 році зростання доходів від приватизації становило 1,2%, у 2019 — 3,1%, у 2020 році – 350%. Але ми на цьому не зупиняємося. Тому що плани надходжень до бюджету від приватизації цього, 2021 року, полягають у збільшенні доходів ще вчетверо», — заявив Тимошенко під час виступу на всеукраїнському форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».
За словами Тимошенка, серед об’єктів такої «Великої приватизації» можна виділити готелі, довгобуди і навіть в’язниці.
«З кожним роком кількість аукціонів у межах „Малої приватизації“ і зростання цін, завдяки чому заробляє держава на продажу об’єктів, збільшується», — додав він.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
Тимошенко також навів приклад з аукціоном готелю «Дніпро», на приватизації якого держава заробила понад 1 млрд грн, а ціна на нього зросла в 14 разів.
«Це приклад того, як нова команда Фонду державного майна, Кабінет Міністрів, президент, Офіс президента можуть розпоряджатися об’єктами і заробляти гроші для держави», — зазначив він.
Заступник керівника Офісу президента уточнив, що одне з основних завдань влади — допустити громадян до приватизації об’єктів, які завжди перебували на балансі Управління справами президента і використовувалися тільки чиновниками.
Однак, за його словами, не всі об’єкти можуть виставлятися на приватизацію, оскільки вони є або прибутковими, або резиденціями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас