Який штраф загрожує юрособам за порушення валютного законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який штраф загрожує юрособам за порушення валютного законодавства

Казна та Політика
564
За порушення вимог валютного законодавства до юридичних осіб (крім уповноважених установ) застосовуються штрафні санкції.
Про це розповів заступник начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Андрій Суббот.
«Вважаємо, що суб’єктам зовнішньо-економічної діяльності необхідно володіти інформацією стосовно порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті, питань проведення розрахунків на території України, проведення розрахунків за валютними операціями, торгівлі валютними цінностями та транскордонного переказу валютних цінностей, здійснення окремих операцій в іноземній валюті. З метою уникнення непорозумінь, радимо суб’єктам господарювання сумлінно виконувати вимоги валютного законодавства», — зазначив Андрій Суббот.
Податкові органи застосовують до юридичних осіб заходи впливу у вигляді штрафних санкцій за кожний вид порушення вимог валютного законодавства:
  • з питань проведення розрахунків на території України;
  • проведення розрахунків за валютними операціями;
  • торгівлі валютними цінностями та транскордонного переказу валютних цінностей;
  • здійснення окремих операцій в іноземній валюті;
  • здійснення валютних операцій в умовах запроваджених заходів захисту.
Розміри штрафів:
  • податкові органи застосовують до юридичних осіб штрафні санкції у розмірі 25% суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства, перерахованої у національну валюту за офіційним курсом НБУ, встановленим на день здійснення такої операції, за кожен випадок порушення, встановленого в результаті перевірки;
  • ті самі дії, вчинені повторно, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50% суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства.
За порушення вимог валютного законодавства податкові органи застосовують до юридичних осіб (крім уповноважених установ) заходи впливу у вигляді штрафних санкцій протягом шести місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше ніж через три роки з дня його вчинення.
Днем виявлення порушення вимог валютного законодавства є дата складення акта документальної або фактичної перевірки юридичної особи (крім уповноважених установ).
Суми стягнених штрафних санкцій спрямовуються до державного бюджету.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас