В Україні має бути якнайшвидше затверджена Антикорупційна стратегія на 2020-2024 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні має бути якнайшвидше затверджена Антикорупційна стратегія на 2020-2024 роки

Казна та Політика
202
Верховна Рада повинна якнайшвидше ухвалити в другому читанні та в цілому закон «Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки», прийнятий за основу в листопаді минулого року.
На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Zero Corruption Conference 2021 у Києві.
«На жаль, на тридцятому році незалежності нашої країни нам все ще доводиться говорити про боротьбу з корупцією, судову реформу, якісне оновлення та доброчесність чиновників, суддів, прокурорів. На жаль, у суспільстві поки що остаточно не сформовано стійкого несприйняття корупції на всіх рівнях влади, життя та нульової толерантності до неї», – зауважив Володимир Зеленський.
За його словами, парламенту варто зосередитись на тому, що останні чотири роки в Україні відсутній програмний документ – Антикорупційна стратегія.
«Я гадаю, депутатам необхідно якнайшвидше ухвалити внесений урядом проект «Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки» й затвердити таку стратегію», – зазначив Президент.
Антикорупційна стратегія має містити п’ять головних принципів:
  • оптимізацію функцій державних органів та усунення дублювання;
  • цифрову трансформацію реалізації повноважень органів державної влади й місцевого самоврядування та повне відкриття даних;
  • зручні та законні сервіси; невідворотність відповідальності за корупційні правопорушення та суспільна нетерпимість до корупції;
  • утвердження культури доброчесності та повага до верховенства права.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас