Підвищення пенсій: у липні виплати проіндексують мільйону українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення пенсій: у липні виплати проіндексують мільйону українців

Особисті фінанси
1004
Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що в липні буде проведено індексацію пенсій для ще одного мільйона пенсіонерів.
Про це вона розповіла під час години запитань до уряду у Верховній Раді.
«Другий рік поспіль уряд забезпечує індексацію пенсій. З 1 березня пенсії проіндексовані для 8 млн пенсіонерів на 11%. У липні буде проведено індексацію пенсій для ще 1 млн пенсіонерів, яким пенсія призначена в 2018—2020 роках, а також тим, кому пенсії виплачуються в мінімальному розмірі», — підкреслила Лазебна.
За словами міністра, таким чином підвищення виплат цього року отримають 10,5 млн пенсіонерів.
Нагадаємо, Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня. Однак у червні, крім перерахованої пенсії, буде виплачена доплата за квітень і травень 2021 року.
У квітні перераховано пенсії 633 тисячам пенсіонерів. При цьому лише 313 тисяч пенсіонерів отримали збільшені пенсії. Середній розмір підвищення склав 193,32 гривні.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 березня пенсії проіндексовано для 8 млн пенсіонерів на 11%.
  • Також в Мінсоцполітики повідомляли, що в жовтні очікується підвищення пенсій для пенсіонерів старше 75 років — доплати можуть підвищити до 400 грн.
  • Громадська організація CASE Україна створила пенсійний калькулятор для орієнтовного розрахунку розміру пенсії від держави та суми додаткового доходу, який українці могли б отримувати, якби самі розпоряджалися єдиним соціальним внеском (ЄСВ).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас