Зеленський ветує ухвалений закон про недостовірну декларацію чиновників — ОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський ветує ухвалений закон про недостовірну декларацію чиновників — ОП

Казна та Політика
485
Президент України Володимир Зеленський не буде підписувати законопроект, за який проголосували народні депутати про недостовірне декларування доходів.
Про це повідомляє пресслужба президента.
Про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
Законопроект №4651 3 червня був підтриманий нардепами, але він містить в собі зміни щодо декларації активів членів сім’ї декларанта. Одна з правок до законопроекту дозволяє не вказувати в декларації рухоме та нерухоме майно, яким володіють або використовують родичі. За це вони не несуть ніякої відповідальності. Тому Зеленський не підписуватиме закон.
“Я не допущу знищення або ослаблення електронного декларування чиновників. Підписання закону в проголосованому у Верховній Раді вигляді неможливо. Це не те, чого очікують українці, і не те, що їм обіцяв я, внісши цей законопроект на розгляд парламенту. Ми повинні встановити пропорційне і справедливе покарання за правопорушення, пов’язане з декларуванням”, — заявив президент.
Глава держави також підкреслив, що декларація доходів — це одна з вимог ЄС для надання безвізу. Тому він не може ставити під загрозу одне з досягнень України на шляху до євроінтеграції.
“Кримінальна відповідальність за неподання декларації та внесення до неї завідомо недостовірних відомостей має бути достатньо суворою і повинна передбачати можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі. Корупціонери повинні нести відповідальність згідно із законом”, — підкреслив Зеленський.
Нагадаємо, Верховна Рада підтримала законопроект №4561, за нього проголосували 307 парламентаріїв. Він вводив кримінальну відповідальність і штрафи за недостовірні дані в декларації.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас