Рада зробила крок до спрощення приєднання до електромереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зробила крок до спрощення приєднання до електромереж

Енергетика
514
Верховна Рада на засіданні 1 червня прийняла у першому читанні законопроєкт № 5009 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення приєднання до електричних мереж.
Про це повідомляється на сайті Ради.
У пояснювальній записці зазначається, що метою прийняття проєкту закону є «суттєве спрощення процедури приєднання до електричних мереж електроустановок замовників, скорочення кількості процедур, документів та погоджень, істотне зменшення витрат часу замовників на приєднання, зняття штучних обмежень та усунення бар’єрів в процедурі приєднання до електричних мереж».
А також — запровадження механізму «єдиного вікна» для подачі замовника звернень, заяв, запитів, отримання інформації, вихідних даних, необхідних для проектування та здійснення будівельно-монтажних робіт, узгодження проектної документації на будівництво, реконструкцію та переоснащення електроустановок замовників.
Також у документі йдеться, що він спрямований на розвиток бізнесу і поліпшення інвестиційної привабливості України за рахунок поліпшення позицій в рейтингу Doing business.
Раніше голова профільного комітету Ради та один із авторів законопроєкту Андрій Герус заявляв, що «законопроєктом передбачається спрощення землевідведення і документальних процедур обленерго з метою скорочення термінів приєднання в 2,5 рази».
За словами Геруса, передбачається робота «єдиного вікна» і проведення приєднання замовника «під ключ».
У пояснювальній записці також йдеться, що на сьогодні процедура приєднання до електромереж, зокрема невеликої пекарні або цеху, займає понад 280 днів. Документ передбачає скасування отримання певних дозволів і погоджень для підключення, також спрощується отримання доступу до земельних ділянок під об’єкти енергетики.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас