У браузері Mozilla Firefox з'явився вбудований перекладач — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У браузері Mozilla Firefox з'явився вбудований перекладач

Технології&Авто
556
У браузері Mozilla Firefox з’явився вбудований перекладач. Це означає, що для перекладу текстів користувачам оглядача більше не потрібно буде використовувати сторонні інструменти. Наразі ця функція присутня тільки в тестових збірках оглядача.
Mozilla Firefox продовжує залишатися єдиною альтернативою численним браузерам, побудованим на базі Chromium. Тому поява нових функцій в ньому особливо важлива для спільноти користувачів. Цього разу розробники додали корисний інструмент, який зробить простішим переклад текстів, що переглядаються користувачами в інтернеті.
Йдеться про надбудову під назвою Firefox Translations, яка інтегрована безпосередньо в сам оглядач і вже доступна в останніх версіях Firefox Nightly.
Перекладач від Mozilla є своєрідним аналогом Google Translate, але він має одну важливу відмінність. Справа в тому, що нова надбудова Firefox орієнтована на конфіденційність, переклад текстів здійснюється локально, а їх зміст не передається в хмарний простір.
Джерело зазначає, що навіть у тестових версіях Firefox перекладач не активований за замовчанням. Ймовірно, розробники хочуть переконатися в тому, що функція повністю працездатна, перш ніж з нею буде взаємодіяти велика кількість користувачів браузера. Для самостійної активації перекладача необхідно відкрити список експериментальних функцій, знайти опцію extensions.translations.disabled, активувати її і перезапустити браузер.
Хоча в тестовій версії Firefox функція перекладу здається цілком працездатною, про строки її появи в стабільних версіях оглядача поки що нічого невідомо.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас