Які професії можуть повноцінно «захопити» роботи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які професії можуть повноцінно «захопити» роботи (інфографіка)

Технології&Авто
1025
Дослідження енергетичної компанії ElectricalDirect показало, які професії можуть бути замінені роботами або автоматичними системами. Для цього проаналізували 20 мільйонів робочих місць.
Про це пише Daily Mail.
Команда дослідників виявила, що посади з повторюваними і рутинними завданнями будуть першими в черзі на автоматизацію. У деяких галузях цей процес вже почався.
З роботами, діджиталом і нанотехнологіями – але гроші нікуди не зникнуть. А щоб бути в курсі новин про фінанси (світові та ті, що у наших гаманцях), підписуйтеся на телеграм-канал Finance.ua. 🤫
Що засвідчило дослідження. Під найбільшою загрозою перебуває робота, яка вимагає меншого втручання людини, кажуть дослідники. Список таких професій складався з урахуванням того, чи можуть повторювані і рутинні завдання виконуватися швидше за допомогою комп’ютерного алгоритму.
Які професії можуть повноцінно «захопити» роботи (інфографіка)
Перші професії у черзі на витіснення машинами:
  • у результаті цей перелік очолили офіціанти – у них ймовірність бути заміненими автоматикою, наприклад, меню з сенсорним екраном, миттєвими безконтактними платежами і самообслуговуванням, склала 72,81%;
  • на другому місці опинилися розкладачі товарів на полиці в супермаркетах — ймовірність їх заміни становить 71,7%;
  • третє місце у продавців в магазинах – 70,69%.
Також в список увійшли персонал бару, помічник кухаря, швачка, сільськогосподарський працівник, прибиральник.
Водночас найбільш “захищеними” від автоматизації є професії, що вимагають найбільшого навчання і різноманітності повсякденних завдань. Це медики різних спеціалізацій, університетські та шкільні викладачі, психологи.
Посередині, з ймовірністю автоматизації 50%, знаходяться сантехніки та електрики — можливо, через збільшення кількості розумних пристроїв, керованих віддалено.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас