Світовий банк дає Україні $ 100 мільйонів на кредити МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк дає Україні $ 100 мільйонів на кредити МСБ

Кредит&Депозит
211
У Світовому банку затвердили виділення додаткових коштів у розмірі $ 100 млн для проєкту Доступ до довгострокового фінансування в рамках боротьби України з наслідками пандемії COVID-19.
Про це повідомляє прес-служба Світового банку.
Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила надання додаткових коштів у розмірі 100 млн доларів США для проєкту Доступ до довгострокового фінансування в рамках боротьби України з наслідками пандемії COVID-19.
Український державний АТ «Укрексімбанк» є позичальником і виконавцем чинного проєкту банку. Виділені додаткові кошти Укрексімбанк використовує для надання позик експортно-орієнтованим малим і середнім підприємствам (МСП), постраждалим від пандемії COVID-19.
Проєкт зосереджений на наданні субкредитів з більш тривалим терміном погашення, ніж ті, які зараз пропонуються на ринку.
Проєкт Доступ до довгострокового фінансування на загальну суму в 150 мільйонів доларів США впроваджується з літа 2018 року і вже забезпечив істотний позитивний вплив на сектор малого та середнього підприємництва. За проєктом профінансовано понад 50 МСП підприємств з усієї України.
Більшість бізнесів, які підтримує проєкт, здійснюють свою діяльність у секторах сільського господарства та харчової промисловості, де в українських експортерів є суттєва конкурентна перевага, і де МСП традиційно відіграють провідну роль.
В рамках проєкту також надані позики фірмам, які здійснюють діяльність в різних виробничих галузях: виробництво гірничого обладнання та холодильних установок, стоматологічного та електричного обладнання, пластикової упаковки, деревообробки, ткацтва килимів і т.л. Проєкт допоміг цим МСП поліпшити конкурентні переваги в порівнянні з великими підприємствами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас