НБУ погодив членів наглядової ради Ощадбанку за квотою Зеленського і Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ погодив членів наглядової ради Ощадбанку за квотою Зеленського і Кабміну

Фондовий ринок
290
Національний банк України (НБУ) погодив кандидатури директора меморіального центру «Бабин Яр» Розу Тапанову на посаду члена наглядової ради Ощадбанку за квотою Кабінету міністрів і сина колишнього власника студії «1+1» Олександра Роднянського — за квотою президента. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Зазначається, що кандидати минулого тижня успішно здали тест, після чого пройшли співбесіду.
«Роза Асхатівна Тапанова була узгоджена на посаду члена наглядової ради Ощадбанку (за квотою уряду) рішенням комітету з нагляду вчора. Також Олександр Олександрович Роднянський був узгоджений на посаду члена наглядової ради Ощадбанку (за квотою президента України)», — йдеться в повідомленні.
Співбесіда проводилася кваліфікаційною комісією Національного банку в складі 6 директорів департаментів та 5 членів правління.
У НБУ зазначили, що члени комітету прийняли рішення про погодження одноголосно.
Нагадаємо, що екс-власник «1+1» Олександр Роднянський з 2020 року і по теперішній час працює в Офісі президента України на посаді радника глави держави.
Раніше повідомлялося, що в 2020 році чотири держбанки направили 124 млн грн на винагороди членам своїх наглядових рад. При цьому загальний розмір витрат без урахування компенсацій склав понад 93 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас