BNP обвинуватили у відмиванні незаконно отриманих активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BNP обвинуватили у відмиванні незаконно отриманих активів

Фондовий ринок
353
Французькому фінансовому конгломерату BNP Paribas SA у Франції було пред’явлено звинувачення у відмиванні грошей в результаті корупції і розкрадання в справі про незаконно отримані активи, пов’язані з Габоном.
Як повідомляє Bloomberg, обвинувачення були пред’явлені 11 травня в рамках розслідування французьких статків родини покійного президента Габону Омара Бонго.
BNP підозрюється в невиконанні своїх зобов’язань по комплексній перевірці, оскільки він не повідомив владі про підозрілий банківський рахунок, який сім’я Бонго імовірно використовувала для придбання нерухомості у Франції за десятки мільйонів євро.
Французька влада порушила кримінальну справу за кількома справами, пов’язаними з незаконно отриманим прибутком, але досі фінансові установи не потрапляли в поле зору розслідувань. В рамках окремого розслідування, присвяченого коштам, пов’язаних з Екваторіальною Гвінеєю, французький фінансовий конгломерат Societe Generale SA піддався допиту, але уникнув судового розгляду.
«Звинувачення показують, що без фінансових інженерів не буває великих операцій з відмивання грошей і привласнення державних коштів», – сказав Вільям Бурдон, юрист Transparency International, позивач в ході розслідування.
Омар Бонго був президентом Габону з 1967 по 2009 рік. Нині лідером західноафриканській нації є його син, Алі Бонго.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас