Коли з'явиться закон про олігархів: Президент поділився подробицями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли з'явиться закон про олігархів: Президент поділився подробицями

Казна та Політика
366
Президент Володимир Зеленський заявив, що законопроєкт про статус олігарха в Україні майже готовий і його можуть оприлюднити вже наступного тижня.
Про це глава держави повідомив на підсумковій пресконференції за результатами двох років своєї роботи на посаді.
«Називати їхні (олігархів. — Ред.) прізвища не буду. Не боюся нікого. 13 (олігархів) за інформацією секретаря РНБО та його інституції, його помічників. Давайте про критерії, і ми точно будемо розуміти, скільки їх в Україні», — зазначив Зеленський.
За словами Президента, влада дуже детально підходить до виписування кожної норми цього Закону.
«Він в принципі вже готовий, він написаний. Він майже на 100% готовий, є ще кілька деталей. Я думаю, що він з’явиться вже наступного тижня. Головний зміст і філософія — ми не хочемо вбити великий бізнес. Але ми точно вбиваємо поняття „утримання і вплив“ олігархічної системи в нашій країні», — сказав він.
Зеленський запевнив, що представники великого бізнесу будуть позбавлені впливу на масмедіа, політику та інших чиновників.
«Якщо це (вплив. — Ред.) буде, ці люди отримають квиток під назвою „олігарх“ — вони з’являться в спеціальному реєстрі, і тоді цей великий бізнес може втратити більшу частину активів, які у них розташовані за кордоном. Вони розуміють, що ціна активів, що в Україні, що за кордоном, буде зменшена не завдяки санкціям України, а завдяки появі такого поняття на законодавчому рівні, як „олігарх“», — додав глава держави.
15 квітня Зеленський запропонував розробити законопроект про статус олігарха в Україні. Глава держави заявив, що більше не можна допускати впливу олігархів на політику, економіку, закони і Верховну Раду України. «Я запропонував Раді національної безпеки і оборони та Офісу президента разом з Антимонопольним комітетом розробити новий фундаментальний законопроєкт про статус олігарха в нашій країні, — такого в Україні не було. Вважаю, що це один з пріоритетів: що буде з такими людьми, які будуть вводитися санкції, як олігархи будуть перетворюватися на бізнесменів, тому що ми підтримуємо великий бізнес і будь-який бізнес в Україні», — сказав Зеленський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас