Механізм перерахунку за неякісні послуги: що готують у Кабміні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Механізм перерахунку за неякісні послуги: що готують у Кабміні

Особисті фінанси
397
Міністерство розвитку громад і територій ініціює встановлення механізму перерахунку за неякісні комунальні послуги.
Про це повідомляє Мінрегіон.
Відсьогодні протягом 15 календарних днів триватимуть електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості», який спрямований на покращення якості надання комунальних послуг.
У проєкті постанови запропонований механізм та умови здійснення перерахунку вартості послуг:
  • З постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення тощо.
  • Передбачені кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг (що враховуються при здійсненні виконавцем комунальних послуг перерахунку вартості таких послуг у разі їх ненадання, надання не у повному обсязі або невідповідної якості).
Водночас у проєкті постанови визначені особливості здійснення перерахунку вартості комунальних послуг залежно від виду договору, укладеного між виконавцем та споживачем, та умов нарахування плати за ці комунальні послуги.

Довідка Finance.ua:

  • З травня 2021 року відбулися зміни у Програмі житлових субсидій. Для оформлення цього виду допомоги на наступний період громадяни мають подати оновлену заяву та декларацію.
  • Усім домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо органами соціального захисту населення. При цьому строк розгляду документів у таких випадках скорочується втричі – з 30 до 10 днів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас