Суд визнав за державою право власності на танкер Delfi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав за державою право власності на танкер Delfi

Фондовий ринок
218
Господарський суд Одеської області визнав за державою право власності на танкер-бункерувальник Delfi, який в 2019 році зазнав аварії біля узбережжя Одеси, задовольнивши позов Кабміну до компанії Mister Drake PC. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу суду.
«Дослідивши матеріали справи і заслухавши пояснення сторін, суд повністю задовольнив позовні вимоги і визнав за державою Україна право власності на танкер-бункерувальник «Delfi», — повідомили в суді.
Суддя Петренко розглядала цю справу — № 916/3815/20 за позовом держави Україна в особі Кабінету Міністрів України до компанії Mister Drake PC про визнання права власності на танкер-бункерувальник Delfi. Повний текст судового рішення буде складено 24 травня 2021 року.
Ситуація з танкером
Танкер Delfi зазнав аварії біля берегів Одеси в 2019 році. До серпня ні місцева влада, ні судновласник так і не змогли його підняти. Наприкінці липня 2020 року Президент доручив підняти Delfi міністру інфраструктури Владиславу Криклію. Одночасно допомогу державі запропонували дві компанії, які 26 серпня підняли танкер, а 10 вересня вже змогли почати його буксирування в порт «Чорноморськ». 10 вересня 2020 року буксири завершили транспортування танкера Delfi з міського пляжу Одеси в порт Чорноморська. Процес транспортування зайняв понад 8 годин.
Юристи відзначали після цього, що було б справедливо стягнути з судновласника Delfi витрати і збитки, пов’язані з підняттям танкера.
Згодом Господарський суд Одеської області зобов’язав компанію-власника танкера Delfi виплатити Адміністрації морських портів України понад 2,7 млн грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас