Вже півмільйона людей бажають скористатися супутниковим інтернетом Ілона Маска — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже півмільйона людей бажають скористатися супутниковим інтернетом Ілона Маска

Технології&Авто
758
Незважаючи на те, що сервіс Starlink, що забезпечує супутниковий доступ в Мережу, поки працює лише в окремих країнах, попит на нього є, і досить великий. Зараз у черзі на послугу перебуває 500 тисяч осіб.
«На сьогоднішній день понад півмільйона людей розмістили замовлення або внесли депозит за Starlink», – повідомив Шива Бхарадвадж (Siva Bharadvaj), інженер космічних операцій SрасеX, під час трансляції останнього запуску супутників Starlink. Ці слова вже прокоментував генеральний директор SрасеХ Ілон Маск (Elon Musk). Він сказав, що всі 500 тисяч осіб «швидше за все» будуть підключені до сервісу Starlink, але надання інтернету великій кількості користувачів в міських районах ускладнює ситуацію.
SpaceX вивела на орбіту вже 1505 супутників, а минулого тижня компанія отримала дозвіл від американського регулятора на запуск ще 1309. З огляду на те, що за один запуск ракети SpaceX виводить на орбіту по 60 супутників, можна думати, що всі дозволені регулятором апарати опиняться в космосі протягом року. Абонентська плата за користування сервісом Starlink становить 100 доларів на місяць, вартість комплекту обладнання – 400 доларів.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас