У Польщі внесли зміни до Закону про дорожній рух: що треба знати водіям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі внесли зміни до Закону про дорожній рух: що треба знати водіям

Особисті фінанси
2668
Плануєте автоподорож до Польщі? Зверніть увагу на зміни до Закону про дорожній рух у Польщі, що набувають чинності з 1 червня 2021 року.
Про це пише МТСБУ у Facebook.
Зміни стосуються всіх учасників дорожнього руху. Особливі привілеї отримають пішоходи. Нововведення також обмежать використання гаджетів на переходах, змінять принцип визначення мінімальної дистанції між транспортними засобами на дорогах та обмежать швидкість руху автомобілів в населених пунктах.
1. Безпека пішоходів. Раніше водії при наближенні до пішохідного переходу повинні були зменшувати швидкість та пропускати людей, які вже почали переходити дорогу. Згідно з новими правилами, водії мають аналогічно реагувати й на тих пішоходів, які стоять біля переходу або наближаються до нього. Тобто, якщо водій бачить, що людина перебуває за кілька кроків від пішохідного переходу і, очевидно, планує переходити дорогу у найближчі кілька секунд, то він зобов’язаний пропустити цю людину.
Правило не стосується водіїв трамваїв. Ці транспортні засоби можуть надавати перевагу лише тим особам, які вже перебувають на пішохідному переході.
2. Ні навушникам та смартфонам. Телефонні розмови, фотографування об’єктів, прослуховування музики, використання навігаторів та схожі дії з гаджетами суворо заборонятимуться під час перетину доріг. Це зменшує уважність та може стати причиною неприємної дорожньої пригоди.

Кредитні картки для водіїв 🚗

Тож смартфон, планшет чи навушники слід покласти у сумку чи кишеню перед тим, як ступити на пішохідний перехід.
3. Обмеження швидкості. Це стосується руху в нічний час. У населених пунктах водії будуть змушені пересуватися зі швидкістю не більше 50 кілометрів за годину.
4. Дотримання дистанції. На автострадах та швидкісних магістралях безпечна відстань між транспортними засобами в метрах має бути вдвічі меншою від поточної швидкості в кілометрах за годину. Тобто, при швидкості 140 кілометрів за годину водій зобов’язаний підтримувати відстань не менше, ніж 70 метрів до транспортного засобу, який їде попереду. Винятком вважається випадок, коли водій автомобіля виконує маневр обгону.
Недотримання відстані є однією з головних причин ДТП у Польщі. Особливо небезпечною близька відстань між автомобілями є на автобанах та швидкісних дорогах. Уряд має надію, що нововведення нарешті навчить водіїв не їздити на великих швидкостях майже впритул один за одним.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас