Збитки лондонського аеропорту Хітроу від COVID виросли до $3,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки лондонського аеропорту Хітроу від COVID виросли до $3,4 млрд

Технології&Авто
230
Хітроу, найбільший аеропорт Великобританії, заявив, що збитки за І квартал в розмірі 329 мільйонів фунтів ($459 млн) призвели до загальних втрат з початку пандемії майже до 2,4 мільярда фунтів ($3,35 млрд).
Як повідомляє Reuters, за перші три місяці року пасажиропотік склав всього 1,7 млн пасажирів, що на 91% менше в порівнянні з І кварталом 2019 року.
Хітроу, який під час пандемії втратив свій титул найзавантаженішого транспортного вузла Європи на користь Парижа, заявив, що невизначеність щодо політики уряду Великобританії призвела до зниження прогнозу пасажирів на рік до 13-36 млн в порівнянні з 81 млн у 2019 році.
Британська авіапромисловість сподівається, що польоти відновляться наприкінці травня, як тільки будуть зняті протиепідемічні обмеження, однак залишається невизначеність щодо того, куди люди зможуть відправитися і як будуть працювати цифрові паспорти вакцинації.
Британський авіаційний регулятор заявив у вівторок, що Хітроу матиме змогу стягувати з авіакомпаній на 30 пенсів більше за пасажира, щоб допомогти відшкодувати до 3 млрд фунтів збитків від пандемії, що становить невелику частину того, про що просив Хітроу, але досить, щоб розсердити власника British Airways.
Фото: tripway.com
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас