"Богдан" поставить 6 тролейбусів до Чехії за підсумками тендеру 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан" поставить 6 тролейбусів до Чехії за підсумками тендеру 2020 року

Фондовий ринок
278
Корпорація «Богдан» в консорціумі з чеською компанією Tram For Envi поставить шість нових тролейбусів з автономним ходом для транспортної компанії м. Їглава (Чехія) за підсумками тендеру, в якому консорціум був визнаний переможцем майже рік тому, повідомляється на сторінці корпорації у Facebook в суботу з посиланням на чеські ЗМІ.
«Українському виробнику вперше вдалося проникнути на ринок Чехії з новими тролейбусами. Підписання контракту випливає з даних в реєстрі договорів. Контракт був підписаний майже через рік після того, як транспортна компанія „Їглава“ оголосила асоціацію переможцем. Купівля фінансуватиметься коштом європейської субсидії», — цитує «Богдан» чеське видання Zdopravy.cz.
Згідно з контрактом, тролейбуси Bogdan T70120 повинні бути адаптовані до вимог чеського ринку, зокрема електрообладнання до них має бути поставлено чеською компанією Cegelec. Термін поставки — 14 місяців.
Чеське видання зазначає, що до цього протягом багатьох років тільки Škoda Electric вигравала контракти на постачання тролейбусів, а прихід інших виробників почав призводити до істотного зниження цін.
Як повідомлялося, в травні 2020 року чесько-український консорціум був визнаний переможцем тендеру на постачання тролейбусів для транспортної компанії м. Їглава, в якому він конкурував з Škoda Electric. Консорціум запропонував тролейбуси за 71,4 млн чеських крон (тоді близько EUR2,64 млн. — Ред.) або 11,9 млн крон за один тролейбус (EUR440,3 тис.) при орієнтовній сумі закупівлі 82,74 млн крон (EUR3,06 млн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас