Водневий стартап залучив $20,5 млн на розвиток авіатехнологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водневий стартап залучив $20,5 млн на розвиток авіатехнологій

Фондовий ринок
480
Розташована в Лос-Анджелесі українська компанія Universal Hydrogen, яка планує поставляти водневі двигуни для регіональних літаків, оголосила про залучення $ 20,5 млн в рамках фінансування серії A.
За інформацією Techrunch, гроші підуть на збільшення штату компанії з 12 до 40 осіб і розвиток власних технологій.
Як зазначає видання, раунд фінансування очолив венчурний фонд Playground Global з синдикатом інвесторів, включаючи Fortescue Future Industries, Coatue, Global Founders Capital, Plug Power, Airbus Ventures, Toyota AI Ventures, Sojitz Corporation і Future Shape.
«Водень — єдиний реальний шлях для авіації досягти цілей Паризької угоди і допомогти обмежити глобальне потепління. Ми збираємося побудувати наскрізний ланцюжок створення вартості водню для авіації до 2025 року», — заявив засновник компанії українець Павло Єременко.
Першим продуктом компанії стануть легкі модульні капсули для транспортування «зеленого водню», виробленого з використанням відновлюваних джерел енергії, в літаки, оснащені водневими паливними елементами.
Капсули будуть доступні в різних розмірах для літаків — від повітряних таксі вертикального зльоту і посадки до вузькофюзеляжних літаків.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас