Турецьку криптобіржу звинуватили в масштабному шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецьку криптобіржу звинуватили в масштабному шахрайстві

Фінтех і Картки
968
Одна з найбільших турецьких бірж криптовалют Thodex раптово припинила свою роботу, а її засновник втік з Туреччини. Інвестори подали позови до судів.
Через це тисячі трейдерів втратили можливість повернути гроші та звинуватили Thodex у шахрайстві на сотні мільйонів доларів, повідомляє Bloomberg.
Урядова комісія з розслідування фінансових злочинів заблокувала рахунки криптобіржі та почала розслідування. Поліція вже провела обшуки у штаб-квартирі Thodex у Стамбулі.
Thodex заявила, що не має фінансових можливостей для продовження операцій.
«Активи Thodex впали. Коли занадто багато користувачів зажадали повернути свої гроші, компанія не змогла їх задовольнити», – заявив представник біржі.
Внаслідок цього сотні тисяч інвесторів побоюються, що їх заощадження зникли, оскільки влада не може знайти 27-річного засновника біржі Фарука Фатіха Озера, який втік з країни.
У заяві з невідомого місця гендиректор Thodex звинуватив у фінансових проблемах біржі «інцидент зі зламом», який стався кілька років тому. Він пообіцяв виплатити борг інвесторам і повернутися до Туреччини, щоб постати перед судом.
За даними турецьких ЗМІ, криптобіржа мала близько 390 тисяч активних користувачів, її денний обсяг торгів становив $538 млн.
Загалом постраждало близько 30 тисяч користувачів, а збитки можуть сягати $2 млрд.
У середу Thodex повідомила, що на п’ять днів припиняє всі операції з криптоактивами. Причиною цього в біржі назвали передачу частини компанії зовнішнім інвесторам.
У Thodex також заявили, що помітили аномальну волатильність на своїх рахунках і призупинили операції, щоб дізнатися її причину. Однак вже наступного дня перестав працювати і сайт біржі. В результаті користувачі втратили доступ до своїх активів і не змогли їх вивести.
Трейдери запідозрили біржу в шахрайстві та подали позов до суду проти неї. Проти гендиректора Thodex подали позов із звинуваченням в шахрайстві з обтяжливими обставинами. Загалом в Туреччині подали тисячі заяв про скоєння злочину.
Біржа Thodex була заснована Фарук Фатіхом Озером у 2017 році. На торговій платформі проводилися операції з криптоактивами.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас