Підозрюваному у хабарі екс-главі Укравтодору призначили 15 млн грн застави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підозрюваному у хабарі екс-главі Укравтодору призначили 15 млн грн застави

Казна та Політика
203
Власнику дорожньо-будівельної групи компаній, підозрюваному у хабарі колишньому голові Укравтодору Славоміру Новаку, обрали запобіжний захід у вигляді 15 млн 160 грн застави.
Рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє прес-служба ВАКС в середу, 21 квітня.
Підозрюваного зобов’язують прибути за першим викликом до слідчого, прокурора, суду; не виїжджати за межі Києва і Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора і суд про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними в постанові слідчого судді особами. Термін дії обов’язків – до 20 червня 2021 року.
Водночас він повинен не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу (20 квітня. – Ред.) внести кошти на рахунок ВАКС.
Нагадаємо, Новак був затриманий в Польщі минулого літа. Екс-главу Укравтодору підозрюють в розкраданні грошей, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні. Розслідування щодо нього одночасно вели правоохоронці Польщі та України. Офіс генпрокурора України направив до компетентного органу Польщі письмове повідомлення про підозру для вручення Новаку. Йому інкримінують умисне невиконання рішення суду і перешкоджання його виконанню.
Раніше повідомлялося, що у Новака знайшли схованку з мільйонами. У Польщі слідчі антикорупційного бюро в ході обшуку виявили понад 536 тисяч євро, 470 тисяч доларів і 30 тисяч злотих.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас