Китай запропонував вважати Bitcoin інвестиційним інструментом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запропонував вважати Bitcoin інвестиційним інструментом

Фінтех і Картки
494
Криптовалюти, такі як Bitcoin, необхідно розглядати як альтернативні інвестиції.
Про це заявив заступник керуючого Народного банку Китаю (НБК) Лі Бо під час Боаоського азіатського форуму.
Це перший випадок, коли влада Китаю визнала наявність цінності у криптовалют.
Під час виступу Лі Бо відзначив переваги цифрових активів як інвестиційного інструменту. Однак він підкреслив пов’язану з ними регуляторну невизначеність.
Представник НБК також додав, що регулювання нарівні з банками буде потрібно стейблкойнам, якщо в майбутньому вони планують стати широко використовуваними платіжними інструментами.
За словами чиновника, “поточні практики” у вигляді заборони роботи Bitcoin-бірж і проведення ICO залишаться в силі до завершення розробки нового регулювання.
“Bitcoin і Stablecoin – зашифровані активи. Це інвестиційний актив, альтернативні інвестиції, а не валюта. Вони повинні відігравати важливу роль у майбутньому”, – пояснив Лі Бо.
Заступник голови НБК також торкнувся теми цифрового юаня (DCEP), повідомляє Bloomberg. За його словами, першочерговий інтерес для регулятора представляє внутрішнє використання СBDC. За словами Лі Бо, міжнародна сумісність – складне питання, яке не потребує поспіху.
«Ми неодноразово говорили, що наша мета не полягає в тому, щоб замінити долар США або інші міжнародні валюти. Ми хочемо, щоб ринок сам обрав, що йому зручно застосовувати в міжнародній торгівлі та інвестиціях», – уточнив він.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас