США дають $155 мільйонів на розвиток України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США дають $155 мільйонів на розвиток України

Казна та Політика
366
Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі 155 млн доларів.
Про це повідомляє Урядовий портал.
«У тісному партнерстві з Урядом України USAID спрямовуватиме свою діяльність на покращення життя українців. Додаткові ресурси будуть використані в цьому році для вирішення низки ключових питань у різних сферах розвитку України», — ідеться у повідомленні.
На підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров’я українців буде виділено 34 млн доларів. Фінансування стосується заходів у таких сферах:
  • відновлення України після пандемії COVID-19 шляхом поліпшення якості основних медичних послуг для українців;
  • підвищення прозорості та розширення економічних можливостей в енергетиці, сільському господарстві та фінансовій галузі, аби сприяти зростанню довіри з боку інвесторів, залученню інвестицій та підвищенню економічної стійкості малого і середнього бізнесу;
  • надання допомоги у розвитку земельного ринку як рушія економічного зростання та для надходження інвестицій в аграрний сектор.
Також кошти будуть спрямовані на вдосконалення заходів із протидії корупції. На ці цілі виділено 14 млн доларів, які підуть на:
  • підтримку реформ та забезпечення захисту антикорупційних інституцій з метою протидії вкоріненим інтересам, аби всі ресурси України використовувалися на благо її народу;
  • зменшення обсягів корупційних дій у сфері охорони здоров’я та надання Україні допомоги у закупівлі життєво необхідних лікарських засобів з метою скорочення неофіційних виплат з боку пацієнтів та забезпечення доступу до якісних медичних препаратів за нижчою ціною;
  • підтримку подальшого розвитку платформ електронного врядування, які спрощують доступ громадян до послуг та оптимізують процес отримання ними пенсій, виплат по безробіттю.
На протидію російській агресії виділено 63 млн доларів.
На зміцнення демократії та врядування виділено 44 млн доларів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас