Степанов заявляє, що на закупівлю вакцин потрібно ще ₴6,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов заявляє, що на закупівлю вакцин потрібно ще ₴6,5 мільярда

Казна та Політика
280
Міністерство охорони здоров’я оцінює додаткову потребу в коштах, які необхідні для закупівлі вакцин проти коронавірусу, в 6,5 млрд гривень.
Про це під час засідання уряду повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
«На сьогодні ця потреба, за нашими підрахунками, орієнтовно становить близько 6,5 млрд гривень», — сказав міністр.
Він нагадав, що при формуванні проєкту державного бюджету на 2021 рік МОЗ просило виділити на закупівлю вакцин проти коронавірусу 15,1 млрд гривень, однак у бюджеті під ці потреби виділено лише 4 млрд гривень із можливістю збільшити фінансування. Степанов звернувся до Міністерства фінансів з проханням щодо виділення додаткового фінансування для закупівлі додаткових доз вакцин для забезпечення щепленнями 70% дорослого населення України.
Нагадаємо, в Україні станом на 6 квітня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 15 585 осіб, з початку кампанії щеплено 320 265 осіб, з яких завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 2 особи.
Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку і військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.
На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.
Крім того, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Вакцина Sinovac (CoronaVac) спершу повинна пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона також знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували 9 березня 2021 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас