Кожен п'ятий українець отримує зарплату в конверті — Держстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий українець отримує зарплату в конверті — Держстат

Казна та Політика
516
Кожен п’ятий українець отримує зарплату «в конверті». Кількість неформально зайнятого населення країни склала 3 237 800 осіб, загальна чисельність українців, що працюють, — 15 915 300.
Про це йдеться в даних Державної служби статистики України.
Найвищий відсоток неформально зайнятих людей зафіксували в сільському господарстві – 44,7%.
У будівництві зафіксували 17,0%, в торгівлі – 15,9%. У промисловості нарахували 5,6%.
Нагадаємо, в Україні станом на 1 березня сума заборгованості з зарплат становила 3,214 млрд грн. Для порівняння, це на 8,1% більше, ніж на початок лютого. Основна частина суми боргів припадала на промисловість, професійну, наукову та технічну діяльність. Понад половина боргу утворена в Донецькій, Харківській областях, а також у Києві.
Також, за даними Держстату, у лютому середня заробітна плата в Україні становила 12 549 грн, що на 1,7% більше, ніж у січні (12 337 гривень).

Довідка Finance.ua:

  • За оцінкою Державної податкової служби, втрати України від застосування схем з ухилення від сплати податків становлять близько $ 7,7 млрд на рік.
  • Після запланованої податкової амністії українська влада має намір перевіряти джерела коштів громадян для дорогих покупок. В уряді хочуть передбачити своєрідний «батіг».
  • Пенсія в 10 тис. гривень — це реальність для українських пенсіонерів. Чим більша офіційна зарплата, тим вище пенсія. А якщо людина отримує офіційно «мінімалку», а решта «в конверті», то і пенсія буде мінімальною.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас