Шевченко: НБУ працює над посиленням інституційної незалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевченко: НБУ працює над посиленням інституційної незалежності

Казна та Політика
184
Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що команда Нацбанку «послідовно працює над посиленням інституційної незалежності регулятора».
Про це він написав у Facebook.
«Цілком поділяю позицію пана Джорджа Кента, представника Державного Департаменту США, про те, що будь-який закон, що ставить під загрозу незалежність НБУ, не допомагає Україні.
Команда Національного банку послідовно працює над посиленням інституційної незалежності регулятора, покращенням корпоративного управління в держбанках і зниженням частки поганих кредитів в банківській системі», — написав Шевченко.
За його словами, у межах цього курсу НБУ послідовно впроваджує на законодавчому рівні найкращі світові практики функціонування банківської системи.
Зокрема, на розгляді Ради перебуває законопроєкт про вдосконалення корпоративного управління у банках, погоджений з експертами МВФ.
«Мета законопроєкту — підвищення відповідальності органів управління банків за ухвалені рішення, забезпечення прозорості та стабільності діяльності як окремих банків, так і банківської системи загалом.
Документ удосконалює та підвищує ефективність системи внутрішнього контролю в українських банках, зокрема в частині управління ризиками», — пояснив Шевченко.
«Доопрацьовуються з урахуванням кращого досвіду наших міжнародних партнерів зміни до Закону України „Про Національний банк України“, спрямовані насамперед на вдосконалення взаємодії між Радою та правлінням НБУ, що має підвищити інституційну стійкість і незалежність Національного банку», — додав голова НБУ.
Він також нагадав, що НБУ ініціював створення в Україні спеціалізованого фінансового суду, який «дозволить банкам ефективніше врегульовувати питання непрацюючих кредитів та загалом позитивно вплине на інвестиційне середовище».
«Національний банк був і залишається технократичним інститутом, що неухильно дотримується своєї місії – забезпечення фінансової та цінової стабільності заради сприяння економічному розвитку України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас