У 2021 році МОЗ планує закупити 8 мільйонів доз вакцин від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2021 році МОЗ планує закупити 8 мільйонів доз вакцин від коронавірусу

Казна та Політика
695
Міністерство охорони здоров’я планує до кінця року закупити 7,89 мільйона доз вакцини від COVID-19 на 4 мільярди гривень для вакцинування 3,95 мільйона осіб.
Про це повідомляє експертна організація StateWatch, яка проаналізувала бюджетну програму МОЗ «Проведення вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на поточний рік.
Інші бюджетні програми МОЗ не передбачають закупівлю вакцини проти COVID-19.
Середні витрати, закладені в бюджетній програмі на закупівлю вакцини від COVID-19 для однієї особи, становлять 504 гривні. Утім ані виробник, ані назва вакцини, на які розраховують у МОЗ, не зазначені.
«Наразі неможливо зрозуміти, скільки загалом коштів сплачено з бюджету за вакцину і кому саме, адже така інформація не розкривається МОЗ», — уточнив голова StateWatch Гліб Канєвський.
Станом на кінець березня в Україну доставили лише 500 тис доз індійської вакцини Covishield, ціну на яку в МОЗ не розкривають.
Нагадаємо, у кінці грудня МОЗ сплатило близько мільярда гривень приватній фірмі «Лекхім» за постачання китайської вакцини CoronaVac, яка досі не поставлена в Україну.
Раніше StateWatch повідомляла, що вакцина з Китаю має бути поставлена до кінця травня, інакше «Лекхім» поверне мільярд.
У лютому цього року міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив президенту Володимиру Зеленському, що Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca та Novavax.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас