Алгоритм дій при ДТП для отримання виплати з ОСЦПВ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алгоритм дій при ДТП для отримання виплати з ОСЦПВ (інфографіка)

Особисті фінанси
1152
Для того щоб не мати жодних проблем з отриманням страхового відшкодування, кожен учасник дорожнього руху повинен дотримуватись простих правил, згідно яких треба діяти в разі ДТП.
Про це розповіли у Моторно-транспортному страховому бюро України.
Ось основні правила:
  • якщо в аварії є люди, що отримали травми, необхідно викликати швидку та поліцію і надати необхідну першу допомогу;
  • учасники ДТП мають проінформувати один одного про себе, своє місце проживання та надати інформацію щодо чинних полісів ОСЦПВ. Залежно від обставин ДТП, його учасники можуть викликати на місце події патрульну поліцію для оформлення дорожньої пригоди або заповнити так званий європротокол – спеціальний бланк повідомлення про аварію;

Що таке ОСЦПВ

  • кожен водій має невідкладно, але не пізніше трьох робочих днів повідомити власну страхову компанію про факт настання ДТП.
Алгоритм дій при ДТП для отримання виплати з ОСЦПВ (інфографіка)
Що далі повинен робити постраждалий в ДТП:
1. Якщо постраждав пішохід чи велосипедист, він повідомляє страхову компанію винуватця ДТП (оскільки він не повинен мати поліс ОСЦПВ).
2. Постраждалому потрібно протягом 30 днів надати страховику письмову заяву про страхове відшкодування та інші документи, передбачені законодавством.
3. Постраждала сторона в випадку пошкодження автомобілю також має надати його страховій компанії для проведення огляду. Варто пам’ятати: автівка повинна зберігатись до огляду в тому стані, який залишився після аварії, її не можна ремонтувати. Страховик, в свою чергу, повинен провести огляд протягом 10 робочих днів після отримання письмового повідомлення.
Якщо страхова компанія не вклалась з оглядом у цей строк – постраждалий має право вже ремонтувати автівку, проте краще перед цим або викликати експерта за власний кошт (страхова потім відшкодує оплату його роботи) або в інший спосіб документально зафіксувати пошкодження (наприклад, отримати акт огляду з СТО).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас