Тарифи еквайрингу та інтерчейджу в Україні високі порівняно з іншими ринками, — член Ради НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи еквайрингу та інтерчейджу в Україні високі порівняно з іншими ринками, — член Ради НБУ

Казна та Політика
321
Зниження вартості послуг за проведення карткових платежів для бізнесу (еквайринг та інтерчейндж) є доцільним у нинішніх умовах, адже ставки в Україні високі у порівнянні з країнами Європи.
Про це заявив член Ради Національного банку України Василь Горбаль.
«Подібна дискусія — це не є якесь українське ноу-хау, є міжнародний досвід, з яким слід порівнювати. Це можна приймати або через відповідний законопроєкт, або проводити перемовини професійних асоціацій — рітейлерів. Сідати разом з платіжними системами (Visa і Mastercard) і будувати діалог. Тому що у нас дійсно високі ставки інтерчейнджу у порівнянні з іншими ринками», — зазначив Горбаль.
Він переконаний, що регуляція тарифів еквайрингу та інтерчейнджу є загальносвітовою практикою.
«Якщо подивитись на процеси, які відбувались в інших країнах світу, то все співпадає. В 2011 році приймались поправки до законодавства в Сполучених Штатах, якими регулюється максимальна ставка інтерчейнджу як для карток дебетових, так і кредитних. Відповідне рішення Єврокомісії було в 2015 році стосовно країн Євросоюзу», — підсумував експерт.
Нагадаємо, Асоціація рестораторів України, ритейлерів та економічні експерти просять законодавців зменшити вартість цих послуг до 0,7−1,0%, тоді як зараз комісія може сягати 3%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас