Уряд направить 1,2 млрд грн на здешевлення кредитів для аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд направить 1,2 млрд грн на здешевлення кредитів для аграріїв

Кредит&Депозит
178
Кабінет міністрів змінив механізм надання фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу шляхом здешевлення кредитів.
Уряд схвалив відповідну постанову, яка оновлює порядок використання коштів, передбачених для цього у держбюджеті, повідомляє Мінекономіки.
«У 2021 році для здешевлення кредитів планується спрямувати 1,2 млрд грн. Це одна з найуспішніших програм підтримки аграріїв, яка надає доступ до дешевого кредитування та сприяє залученню коштів в агросектор. Цього року скористуватися програмою та отримати компенсацію зможуть понад 4,4 тисячі сільгоспвиробників», — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.
Проєктом постанови, зокрема, пропонується:
1. Визначити прозорий порядок відбору претендентів на підтримку;
2. Уточнити напрямки використання кредитних коштів:
  • надається можливість отримувати компенсацію за коротко- та середньостроковими кредитами на поповнення обігових коштів (сільгоспвиробники, які постраждали від погодних умов та яким банки реструктурували кредити, матимуть можливість отримати часткову компенсацію відсотків за кредитами);
  • за середньо- та довгостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів с/г виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів с/г призначення, а також з переробкою с/г продукції.
3. Визначити кінцеві терміни подачі заявок суб’єктами для отримання компенсації та реєстрів компенсаційних виплат позичальникам, які подаються до Мінекономіки уповноваженими банками (щороку до 1 листопада).
Максимальний обсяг компенсації позичальникам, які займаються тваринництвом становитиме 15 млн грн, іншим позичальникам — 5 млн грн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас