НБУ вперше оприлюднив інформацію про непрацюючі бізнес-кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вперше оприлюднив інформацію про непрацюючі бізнес-кредити

Казна та Політика
1451
Національний банк України (НБУ) розпочинає щомісячне оприлюднення статистичних даних щодо розподілу непрацюючих кредитів, наданих підприємствам у національній та іноземній валютах, за розміром підприємств та видами економічної діяльності.
Як повідомляє пресслужба регулятора, така інформація дозволить глибше аналізувати галузеву концентрацію ризиків, викликаних непрацюючими кредитами.
Перші дані – за січень 2021 року — опубліковані на сторінці «Статистика. Спостережна статистика. Дані спостережної статистики. Активні та пасивні операції банків» на сайті Національного банку України.
Нова статистика складена з урахуванням методики розрахунку показників відповідної таблиці з розподілу кредитів, наданих суб’єктам господарювання за видами економічної діяльності з урахуванням непрацюючих.
Джерелом інформації про кредити за Класифікацією видів кредитів та контрагентів є щомісячна статистична звітність банків, яка подається до НБУ.
На відміну від інформації щодо кредитів у розділі «грошово-кредитна статистика» дані в таблиці:
— відображають дані банків з урахуванням їхніх філій за межами України;
— містять дані нерезидентів, сектору загального державного управління, некомерційних організацій, які обслуговують домашні господарства (значення «Інші» застосовується щодо розміру суб’єктів господарювання).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас