Шість компаній поповнили небанківський ринок – НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шість компаній поповнили небанківський ринок – НБУ

Казна та Політика
369
НБУ вніс до Державного реєстру фінансових установ чотири фінустанови і дві компанії, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
«Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 26 лютого 2021 року», — йдеться в повідомленні.
ТОВ «Кредитні інновації» мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, надання послуг з фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Усі ліцензії були анульовані 22 січня 2021 року.
Кредитна спілка «Разом до успіху» мала дві ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їхнього повернення, а також на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. Ліцензії були анульовані 23 грудня 2020 року. Зобов’язання кредитної спілки становили 141,3 тис. грн (або 0,01% від загального обсягу ринку) станом на 30 червня 2020 року, а її активи — 272,7 тис. грн (або 0,01% від загального обсягу ринку).
Крім цього, Національний банк уніс до Державного реєстру фінансових установ чотири нових гравці – ТОВ «ФК „Прогресивні Фінанси“», ТОВ «ФК «Топ1», ТОВ «Лакі Кредит» та ТОВ «ФК «Фін.Ком»». Ще дві компанії НБУ вніс до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, — ТОВ «Інвестиційно-Фінансова Компанія «Фінтеплум»» та Державна Інноваційна Фінансово-Кредитна Установа.
Також Національний банк видав ліцензії на надання фінансових послуг чотирьом з цих компаній: ТОВ «ФК „Прогресивні Фінанси“», ТОВ «ФК „Топ1“», ТОВ «Лакі Кредит», ТОВ «ФК „Фіе.Ком“». ТОВ «Інвестиційно-Фінансова Компанія „Фінтеплум“» та Державна Інноваційна Фінансово-Кредитна Установа наразі ще не мають ліцензій на надання фінансових послуг.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас