День фінансів: перша партія вакцини і 1,4 млрд гривень на вакцинацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: перша партія вакцини і 1,4 млрд гривень на вакцинацію

292
У вівторок, 23 лютого, в Україну прибула перша партія вакцини від COVID-19:
  • Прибула перша партія вакцини. Сьогодні, об 11:07, перша партія вакцини від COVID-19 прибула в Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Вакцина летіла з Індії. 21 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.
  • Вже з 1 березня з’явиться можливість записатися на вакцинацію через застосунок «Дія», портал «Дія» та контакт-центр МОЗ з питань COVID-19. Коли (згідно з дорожньою картою з вакцинації) настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатися в пункт щеплення. Для цього необхідно буде обрати відповідний найближчий пункт, дату і час візиту.
  • Тим часом ВООЗ затвердила програму компенсації шкоди здоров’ю, заподіяної вакцинацією від COVID-19 для людей в 92 країнах з низьким і середнім рівнем доходу – учасниках програми COVAX. Серед 92 стран-учасниць, громадянам яких компенсуватимуть збитки від вакцинації, і Україна.
До інших новин:
Нарахування доплат до пенсії переноситься. Кабмін переніс початок виплат пенсіонерам від 75 до 80 років компенсації в 400 гривень з 1 липня на 1 жовтня 2021 року. Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна раніше заявляла, що в Україні без введення обов’язкових накопичувальних пенсій розмір пенсій скоротиться в півтора разу – з 28,7% до 18% від зарплати вже в 2055 році.
Одна платіжка за газ. У Міненергетики повідомили, що працюють над переходом на одну платіжку за газ і розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тариф в інших регіонах. За словами в. о. міністра енергетики Юрія Вітренка, держава допомагатиме людям легко порівнювати ціни і міняти постачальників, щоб менше платити.
Фінансовий лізинг під 5%. Мінфін розробляє програму фінансового лізингу на житло в межах 5% річних. Програмою зможуть скористатися медичні працівники, військові, педагоги, поліцейські та соціально незахищені верстви населення. Перший внесок за іпотечним кредитом повинен становити 20%, а строк виплати — від 20 до 30 років. Водночас у Нацбанку розповіли, що роблять для зростання іпотеки.
Українці переходять на електронні гроші. У НБУ відзначають, що українцям все більше подобається такий вид грошей. Попит на них зростав протягом усього року. Згідно з даними регулятора, кількість «електронних гаманців» збільшилася на 5 млн шт. — до 79 млн шт., а обсяг операцій з електронними грошима — на 2 590 млн грн, до 19 304 млн грн.
💳 Українці також вже давно звикли до банківських карток. Тому Finance.ua постійно оновлює рейтинг дебетових карток, щоб ви могли знати, яка серед безлічі найкраща.

Оновлений рейтинг дебетових карток 🧐

Не забуваємо і про кредитки. Випустили матеріал, в якому пояснюємо, що таке пільговий період. Розповідаємо про переваги карток з тривалим пільговим періодом. А також про те, як правильно користуватися таким пластиком.

Коли є час, але немає грошей

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас