Мінфін представив проекти цифрової трансформації для Публічного каталогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін представив проекти цифрової трансформації для Публічного каталогу

Казна та Політика
196
Міністерство фінансів представило проекти цифрової трансформації для Публічного каталогу, а саме: планування та моніторингу державного бюджету (е — Бюджет), управління фінансовими ресурсами (е — Ліквідність) і міжбюджетних відносин та місцевих бюджетів (е — Місцеві бюджети).
Про це повідомляє прес-служба міністерства.
В рамках презентації Міністерством цифрової трансформації створено 94 проекти в таких ключових сферах: медицина, освіта, юстиція, захист навколишнього середовища, соцзахист та інші.
«Представлені Міністерством фінансів проекти дозволять громадськості отримувати інформацію, яка буде публікуватися у відкритому доступі і зручному форматі і забезпечить можливість проводити порівняльний аналіз різних фінансових показників. Проекти спростять доступ до інформації про бюджетні кошти, забезпечать ефективну взаємодію з програмним забезпеченням на місцевому рівні, а також автоматизують процеси збору і обробки даних», — підкреслюється в повідомленні.
Затверджений урядом перелік проектів буде реалізовано протягом трьох років і сприятиме розвитку цифрової держави, і такі проекти допоможуть Україні увійти до ТОП-20 цифрових країн світу.
Також в рамках заходу було представлено публічний портал, де описані всі проекти цифрової трансформації.
Кожен може зайти на портал і переглянути основну інформацію про проекти. Через кілька місяців він перетвориться на простий і зрозумілий дашборд з конкретними прізвищами відповідальних за реалізацію проектів і рейтингом ефективності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас