Адаптивний карантин: в якій зоні буде Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адаптивний карантин: в якій зоні буде Київ

Казна та Політика
1122
В Україні з наступного тижня починає діяти адаптивний карантин. Поки що Київ буде перебувати в «жовтій» зоні, проте через тиждень може опинитися в «помаранчевій».
Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан.
За його словами, столиця, швидше за все, буде перебувати в «помаранчевій» зоні весь час адаптивного карантину.
«Якщо говорити сьогодні – це „жовта“ зона. Якщо говорити про наступний тиждень, то це буде „помаранчева“ зона, тому що це буде природне зростання захворюваності, пов’язане з сезоном і завершенням карантинних заходів і збільшенням захворюваності в західних регіонах», — пояснив Рубан.
Він додав, що рішення щодо зміни ситуації буде прийматися щотижня.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів ухвалив постанову про введення адаптивного карантину в Україні. Нові карантинні зони почнуть діяти з 22 лютого. Зелений, жовтий і помаранчевий рівні встановлюються за результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідеміологічної небезпеки.
  • Помаранчева зона є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідситуації. Помаранчевий рівень застосовується в разі появи однієї з цих ознак: перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ; завантаженість лікарняних ліжок більш ніж 65%; кількість тестувань на COVID-19 протягом 7 днів менша ніж 300 на 100 тисяч населення; кількість госпіталізацій більша ніж 60 на 100 тисяч населення протягом 7 днів; коефіцієнт виявлення COVID-19 більше ніж 20%; збільшення загальної кільккості госпіталізацій більш ніж на 50% за тиждень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас