Обсяг державних запозичень в 2021 році складе близько 60% бюджету України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг державних запозичень в 2021 році складе близько 60% бюджету України

Казна та Політика
245
У 2021 році український уряд планує взяти близько 700 млрд грн запозичень, що становить близько 60% державного бюджету, заявив в інтерв’ю телеканалу ATR лідер партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман.
Розповідаючи про скорочення програм капітальних інвестицій, він зазначив, що єдиною можливістю для підтримки бізнесу зараз є програма держкредитування «5−7-9%», однак і вона, за словами Гройсмана, працює не так, як слід було б, оскільки позики по ній отримали лише 13% від заявників, а загальний обсяг кредитів ледь перевищує 20 млрд грн, в той час, як втрати підприємців через пандемію оцінюються в сотні мільярдів.
«З 2 млн підприємців в Україні кредити отримали близько 8 тисяч — це порівнянна допомога?.. Разом з тим, в цьому році ми бачимо, що обсяг державних запозичень складе понад 700 млрд грн — 60% бюджету. Це борги, які додатково ляжуть на плечі всіх українців», — зазначив політик.
Він підкреслив, що така ситуація ставить під загрозу подальший розвиток країни.
За словами Гройсмана, ще півтора роки тому Україна була державою, яка стоїть на хороших економічних позиціях і має непогані економічні перспективи — як всередині, так і по виходу на глобальні ринки, однак за відносно невеликий проміжок часу весь запас міцності було знищено.
Політик звинуватив у погіршенні економічної ситуації в країні поточний склад українського уряду, дії якого він назвав неадекватними. Крім того, Гройсман заявив, що Кабмін Шмигаля не бажає помічати проблеми і труднощі українців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас