«Нафтогаз» і румунська OMV Petrom планують співпрацювати в проектах з видобутку газу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» і румунська OMV Petrom планують співпрацювати в проектах з видобутку газу в Україні

Фондовий ринок
142
Група «Нафтогаз» підписала з OMV Petrom (Румунія) меморандум про співпрацю в реалізації спільних проектів з розвідки і видобутку газу в Україні, повідомила прес-служба компанії в понеділок.
За її даними, «Нафтогаз» і OMV Petrom почнуть аналіз можливостей щодо співпраці на перспективних нафтогазових ділянках в українській частині акваторії Чорного моря.
В «Нафтогазі» нагадали, що OMV Petrom відкрила перспективне родовище Нептун (Neptun Deep, 50% в якому володіє Exxon) на шельфі Чорного моря в Румунії.
«OMV Petrom має знання і технології в сфері буріння на шельфі і доведений досвід успішної та ефективної розробки ділянок на суші в румунських Карпатах, регіоні, який має спільну геологічну історію з карпатським регіоном України. Ми бачимо великий потенціал спільної роботи на цих ділянках і сподіваємося здійснити певні кроки в налагодженні співпраці в найближчому майбутньому», — сказав головний виконавчий директор групи «Нафтогаз» Отто Ватерландер.
У групі зазначили, що залучення досвідчених міжнародних партнерів для спільних інвестицій є частиною стратегії «Нафтогазу».
«Наша стратегія полягає в розширенні діяльності в Чорному морі. Партнерство з Україною є логічним кроком на шляху оцінки можливостей в регіоні, оскільки країна має чи не найбільший потенціал видобутку природного газу в Європі. Ми раді почати дослідження можливих шляхів спільної роботи з „Нафтогазом“. Ми націлені на ефективну і взаємовигідну співпрацю з метою реалізації цих можливостей», — цитується в повідомленні член виконавчої ради OMV Petrom, відповідальний за розвідку і розробку, Крістофер Вейт.
OMV Petrom — інтегрована енергетична компанія, що працює в Південно-Східній Європі. Група видобуває близько 55 млн барелів вуглеводнів щорічно, має потужності з нафтопереробки на рівні 4,5 млн тонн на рік і експлуатує електростанцію потужністю 860 МВт. OMV Petrom присутній на роздрібному ринку нафтопродуктів у Румунії та сусідніх країнах за допомогою мережі майже з 800 АЗС.
Австрійська OMV володіє 51% акцій OMV Petrom, Румунія — 20,6%, Fondul Proprietatea — 7%, інші 21,4% акцій перебувають у вільному обігу на Бухарестській і Лондонській фондових біржах.
«Нафтогаз» у 2020 році добув 13,45 млрд куб. м товарного газу, що становить близько 73% від загального видобутку в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас