Міжбанк: спекулянти налаштовані розігнати курс до 28 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулянти налаштовані розігнати курс до 28 гривень

Валюта
1031
Понеділок на валютному ринку пройде досить цікаво, хоча і без значного обсягу операцій. За нашими прогнозами, статистика торгів 15 лютого навряд чи перевищить $110-140 млн при укладенні до 300-390 угод. Основна причина падіння активності клієнтів – цього понеділка в США вихідний день (День Президентів), і американські банки не працюють. Тому українські клієнти по долару будуть змушені працювати на умовах поставки валюти ТОМ, що не популярно у нашого бізнесу. Компанії сьогодні сконцентруються на своїх розрахунках в євро і рублі, а також на господарських операціях у гривні. Тим більше, що не за горами початок періоду бюджетних платежів, і гривня потрібна клієнтам для розрахунків за податками.
Такий розклад сил на міжбанку сьогодні позначиться на поведінці всього валютного ринку і дасть певний шанс спекулянтам спробувати “поганяти” курс протягом дня на малооб’ємних торгах. Поки що вони налаштовані на неодноразові спроби наздогнати курс до мети в 28 гривень. Головне для них, щоб знайшовся кінцевий платоспроможний покупець, готовий переплачувати за валюту.
Господарські завдання великих гравців, робота по долару на умовах ТОМ і завтрашній черговий аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП (дуже цікавий для інвесторів у зв’язку з пропозицією облігацій у гривні, доларі і євро) – ось основні мотиватори сьогоднішнього валютного ринку. Ми попереджаємо про спроби окремих банків-спекулянтів “розігріти” курс протягом дня.
Нацбанк намагатиметься не втручатися сьогодні в перебуг торгів, бо для серйозних інтервенцій при роботі ринку по долару на умовах ТОМ з потенційного викупу валюти – швидше за все надлишку пропозиції явно не буде. А при спекулятивному розхитуванні курсу – НБУ вважатиме подібні дії окремих гравців незначними і ситуативними.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, 15 лютого будуть в межах: долар — коридор 27,85 – 28,10 грн, євро — коридор 33,65 — 34,05 грн.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,96 / 27,98
Євро – 33,93 / 33,95
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас