Пенсійний вік підвищать з квітня: екс-міністр розповів, чи потрібен наступний крок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний вік підвищать з квітня: екс-міністр розповів, чи потрібен наступний крок

Казна та Політика
5251
В Україні в квітні пенсійний вік для жінок підвищать з 59,5 до 60 років. Це стане завершальним етапом реформи, яку затвердили ще 10 років тому. При цьому, щоб збільшити надходження до Пенсійного фонду, можна обійтися і без підвищення вимог до віку.
Про це розповів колишній міністр соцполітики Андрій Рева.
«Це завершальний етап реалізації рішення, яке було прийнято в 2011 році… Протягом 10 років плавно підвищували пенсійний вік для жінок: щороку на півроку. Якщо будь-яку людину запитати, вона за те, щоб підвищувати пенсійний вік чи проти, думаю, 100% опитаних виступлять проти. І я проти», — зазначив Рева.
За його словами, в Україні є величезний резерв для поповнення ПФУ без збільшення пенсійного віку. Адже в країні 24 млн працездатного населення. З яких внески сплачують тільки 10,5 млн. Ще за 3 млн платить держава. Решта ж 10 млн хочуть отримувати пенсію без будь-яких внесків:
«Є ще 3 млн людей, які за законом звільнені від сплати внесків до ПФУ, — розповідає Андрій Рева. — В основному це люди, які займаються індивідуальним господарством в селі. Вони часто здають свої паї фермерам, і отримують гроші. Чому не зобов’язати фермерів платити пенсійні внески за власників паїв? Далі у нас 2 млн безробітних, 3 млн людей працюють за кордоном — створюючи їм робочі місця і піднімаючи зарплату їх можна повернути. Ще 2 млн — працюють в тіні. З цим теж потрібно боротися. Ось це — резерв для збільшення кількості платників податків. І тоді Пенсійний фонд буде профіцитним».

Довідка Finance.ua:

  • В Україні з 1 квітня 2021 року підвищать пенсійний вік для жінок. Нововведення торкнеться тих українок, які в цьому році будуть виходити на заслужений відпочинок. За старими правилами отримати виплату зможуть: жінки, які народилися з 1 жовтня 1960-го по 31 березня 1961 року. У 60 років у 2021 році на пенсію вийдуть: жінки, які народилися з 1 квітня 1961 року.

Як накопичити собі на пенсію 👛

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас