Середня вартість опалення в будинках з лічильниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня вартість опалення в будинках з лічильниками

Особисті фінанси
3539
У січні в Києві середньозважений тариф на послугу централізованого опалення в будинках, оснащених будинковими приладами обліку тепла склав 33 грн/кв. м.
Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.
У будинках, де проведені енергоефективні заходи, ціна опалення в січні склала в середньому 23 грн / кв.м. Встановлення теплового пункту в будинку, заміна вікон і дверей, утеплення фасаду та інші роботи здатні зменшити теплоспоживання і витрати на комунальні послуги на 40−50%, повідомив також Пантелєєв на засіданні колегії КМДА.
У столиці діє дві муніципальні програми співфінансування, за умовами яких місто оплачує 70% вартості енергоефективних робіт — «70/30» і «Капремонти». Участь в останній можуть взяти всі будинки, в тому числі і ті, де ОСББ або ЖБК не створені.
«Близько 600 будинків провели різні види енергоефективних робіт в рамках програм співфінансування. Ці будинки всього за кілька років заощадили майже 200 млн грн на опаленні та гарячій воді», — повідомив Пантелєєв.
Він також поінформував, що кияни можуть перевірити обсяги споживання тепла у власному будинку за допомогою сайту: teplo.org.ua/.
«На сайті відображена інформація про опалювальну площу будинку, наявність будинкового лічильника, дані про енергоефективні заходи, якщо вони проводилися, і температуру зовнішнього повітря, яка впливає на споживання тепла. Також ресурс дозволяє порівняти вартість тепла в своєму будинку і в схожому. Ми сподіваємося, що teplo.org.ua стане для людей не тільки джерелом інформації про нарахування, а й мотивуватиме до спільних дій заради зменшення енерговитрат і платежів», — сказав заступник голови КМДА.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас