"Нафтогаз" домовився з 29 компаніями про ціни на газ не вище ніж 6,99 грн у лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" домовився з 29 компаніями про ціни на газ не вище ніж 6,99 грн у лютому

Енергетика
535
ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклала нові договори з 26 збутовими підприємствами з 13 регіонів для поставок газу населенню в лютому за фіксованою урядом ціною — не вище 6,99 грн за кубометр. Ще 3 постачальники вирішили працювати за підписаними раніше річними контрактами, взявши на себе всі цінові ризики.
Про це повідомляється на сайті компанії.
Таким чином, Нафтогаз Трейдинг надасть ресурс 29 компаніям з очікуваними поставками понад 100 млн куб. м на місяць для забезпечення майже 1,2 млн побутових споживачів.
«Договір передбачає передачу компанії EIC-кодів побутових споживачів і їхніх адрес для формування прогнозних обсягів поставок і гарантування цільового використання газу. Ціна на непідтверджені обсяги визначатиметься за ринковою формулою на дату поставки. Рамковий договір містить пункт про нерозголошення інформації для забезпечення захисту даних», — повідомляють у компанії.
За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, Україні необхідно створити базу споживачів енергоресурсів, що дозволяє надавати адресну допомогу найбільш незахищеним абонентам в період різких коливань цін.
«Це стане фінальним кроком на шляху завершення реформи газового ринку України і при цьому дозволить ефективно реалізовувати соціальні механізми захисту тих, хто цього потребує. Нафтогаз України, який забезпечує газом напряму 9% населення, буде просувати цю ідею і готовий брати участь в її реалізації, з дотриманням норм про захист особистої інформації», — зазначив він.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України 18 січня 2021 року постановою № 25 ввів природний газ до переліку товарів, що мають суттєве соціальне значення, і встановив обмеження ціни на нього при постачанні побутовим споживачам на рівні 6,99 грн за кубометр з 1 лютого і на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.
  • За даними Держстату, в Україні налічується 11,6 млн побутових споживачів газу. За 6 місяців 2020 року вони використали 4,3 млрд куб м газу. Газ населенню поставляють 60 збутових підприємств.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас