При зміні постачальника газу споживачеві можуть прийти дві платіжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При зміні постачальника газу споживачеві можуть прийти дві платіжки

Енергетика
2195
У перший місяць після зміни постачальника газу споживачі можуть отримати відразу дві платіжки – від старої і від нової компанії. Це станеться у випадку переходу в середині місяця.
Про це повідомила член НКРЕКП Ольга Бабій на своїй сторінці у Facebook.
«У випадку зміни постачальника газу у середині місяця, обсяг спожитого газу буде розділено між 2 постачальниками. На наступний місяць після зміни постачальника кожен клієнт отримає 2 рахунки за спожитий газ – від попереднього постачальника за ті дні місяця, коли він постачав газ та від нового постачальника за решту днів, починаючи з дати переходу. Обсяги спожитого газу будуть розподілені між постачальниками автоматично», – пояснила Бабій.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні з 1 лютого знижено тариф на газ. Якщо зараз ціна доходить до понад 9 грн за кубометр, то з лютого всі платитимуть по 6,99 грн за куб.
  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знизила тарифи на розподіл газу для 13 компаній.
  • У другому півріччі 2020 року кожен побутовий користувач газу в Україні в середньому переплатив 670 грн, що в сумі становить 8,4 млрд грн.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас