В Ізраїлі створили батарею для електрокарів з п'ятихвилинною зарядкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ізраїлі створили батарею для електрокарів з п'ятихвилинною зарядкою

Технології&Авто
751
Батарея ізраїльської компанії StoreDot може заряджатися за п’ять хвилин, в майбутньому її енергії вистачатиме більше ніж на 150 км шляху.
Про це повідомляє The Guardian.
Компанія тривалий час займається розробкою батарей зі швидкісною зарядкою і застосовує їх в мобільних пристроях, дронах і електричних самокатах. Незабаром StoreDot зможе виробляти також літій-іонні батареї для електрокарів, швидкість зарядки яких прирівнюється до традиційної заправки паливом.
Виконавчий директор компанії зазначає, що основним бар’єром для водіїв у переході на електричні транспортні засоби є вже не ціна, а занепокоєння через тривалість руху на батареї. Розробник також випустить інженерні зразки зі стрічки масового виробництва, щоб показати, що батарея вже готова для продажу.
Однак, зазначають в компанії, проблема полягає не тільки в швидкості зарядки батарей, а й в зарядних станціях, багато з яких не мають достатньої потужності для швидкісної зарядки.
В акумуляторах StoreDot замість графіту, що використовується в традиційних літій-іонних батареях, використовуються напівпровідникові наночастинки. У майбутньому компанія хоче залучати кремній, який значно дешевший. Прототипи очікують представити в цьому році.
До 2025 року батарею планують адаптувати для відстані більш ніж 150 км. Компанія зазначає, що ціна буде такою ж, як і у традиційних батарей.
Експерти прогнозують, що батареї зі швидкісною зарядкою стануть масово доступними протягом трьох років, а ціна не буде перевищувати ринкову ціну акумуляторів зараз.
Капіталізацію компанії-розробника зараз оцінюють в 100 млн доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас