Голова Укрзалізниці зробив заяву про ціни на квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Укрзалізниці зробив заяву про ціни на квитки

Фондовий ринок
1044
“Укрзалізниця” заявила, що вартість квитків на пасажирські перевезення знижуватися не може. Глава компанії Володимир Жмак також заявив, що на тлі інфляції та зміни курсу долара індексація тарифів не проводилася з 2018 року. Більш того, на поточний момент АТ “Укрзалізниця” працює у збиток.
Глава компанії Володимир Жмак в ефірі телеканалу “Україна 24” спробував пояснити, чому ж зниження тарифів на пасажирські перевезення в Україні на цей час неможливо.
“З приводу вартості квитків – з 2018 року ціна не змінювалася, попри інфляцію, зміну курсу і таке інше. Тому, на жаль, на сьогодні пасажирські перевезення збиткові для “Укрзалізниці”. У всьому світі пасажирські перевезення дотуються з державного бюджету, у нас цього немає. Крім того, ми не те що не підвищуємо вартість проїзду, ми навіть не індексуємо на рівень інфляції. Тому говорити про те, що у нас є можливість зменшувати вартість квитків, ми сьогодні не можемо”, – зазначив він.
Жмак підкреслив, що “Укрзалізниця” не отримує ніяких дотацій і їй не компенсують перевезення пільгових пасажирів.
“Наприклад, сьогодні заборгованість тільки Міністерства освіти перед “Укрзалізницею” становить мільярд гривень, заборгованість місцевих бюджетів за перевезення пільгових пасажирів приміськими поїздами – близько мільярда гривень”, – додав він.

Зміни, що підготував вашим гаманцям 2021 рік 🧐

У компанії сподіваються, що в рамках анбандлінгу (реорганізації з метою поділу на кілька компаній. – Ред.) пасажирські перевезення повинні “стати принаймні самоокупними”. Для цього глава “Укрзалізниці” планує перейти до прямих публічних договорів на перевезення пасажирів з органами центральної та місцевої влади за принципом укладання договорів з обласними адміністраціями, міськими, великими заводами й підприємствами, які зацікавлені в пунктуальному прибутті на роботу працівників.
“І ми будемо використовувати принцип пряника: якщо у вас є з нами договір, ви отримаєте нову модернізовану електричку, з усіма сучасними умовами перевезення. Якщо немає договору – будемо надавати за залишковим принципом електрички Ризького заводу 1976 року”, – розповів він.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас