Наймані працівники і ФОПи отримають одноразову допомогу через «простій» у карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наймані працівники і ФОПи отримають одноразову допомогу через «простій» у карантин

Особисті фінанси
1098
Наймані працівники, робота яких тимчасово зупинена через карантин, отримають одноразову матеріальну допомогу.
Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.
Відповідний проєкт постанови “Про виділення коштів для завершення надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів, у 2021 році” Кабмін ухвалив на засіданні 13 січня.
Що це означає: проєктом акта пропонується виділити Міністерству соціальної політики України 201 млн гривень зі спеціального фонду Державного бюджету України для завершення у 2021 році виплати одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які до 31 грудня 2020 року подали відповідні заяви через Єдиний державний вебпортал електронних послуг “Дія”, але не встигли отримати допомогу до закінчення бюджетного періоду.
Кому передбачена виплата:
  • найманим працівникам суб’єктів господарювання, робота яких тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19);

Як закрити ФОП 💼

  • ФОПам, економічна діяльність яких підпадає під обмежувальні заходи, що призводить до їх тимчасового зупинення.
Виплату одноразової матеріальної допомоги проводитиме Пенсійний фонд України.

Довідка Finance.ua:

  • За програмою “Допомога ФОПам і працівникам – 8000 грн” звернулися понад 480 тисяч людей. До нового року виплачено 3,6 млрд грн.
  • За програмою “Допомога роботодавцям – до 8000 грн”, роботодавці ще до нового року отримали 650 млн грн для близько 170 тис. своїх працівників.
  • Фізичні особи – підприємці першої групи за грудень 2020 року та січень-травень 2021 року звільнені від нарахування та сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас